спортивне хачування

Коли ми тренуємося, ми спалюємо не тільки жир, але й вуглеводи, які нам будуть потрібні і повинні відновлюватися. часом буває, що вуглеводи успішніше спалюються, ніж жири. Відповідно, їх треба відновлювати і при чому робити це терміново. Тобто, практично відразу після закінчення тренування.

Протягом 20-30 хв. після тренування треба поповнити запас вуглеводів і білків (протеїн). Хто досі думав, що протеїни – це щось з розряду стероїдів – може полегшено зітхнути – це звичайні ні в чому не винні білки з наголосом на букву “и”. Завзяті спортсмени приймають різноманітні білкові коктейлі. А якщо немає бажання шукати ті коктейлі (як мені, наприклад), можна підбирати найбільш насичену білками їжу – сири, рибу, арахіс, горіхи тощо. Повний хіт-парад їжі за вмістом білка можете подивитися тут або тут. Хоча за правдивість інформації не спішу ручатися.

Щодо вуглеводів, тут справи дещо складніші. Оскільки ми після тренування витрачаємо час на вистигання і збирання додому, час поповнитися вуглеводами протягом 20-30 хв. дуже обмежений. І, як на зло, найбільше вуглеводів є у крупах – гречаній, перловій, вівсяній, ячмінній, пшоняній. Можна, правда придбати пророщені зерна цих круп і споживати сирими. Інший варіант – мед, вівсяне печиво, соки-фреш. Також, можна спеціально робити комплекси фізичних вправ і після них їсти каші з вищезгаданих круп.

Share on FacebookShare on VKTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn